Kıbrıs

THY, “Ada Kıbrıs” projesinin reklam yüzü olarak Meryem Uzerli ile anlaştı!

Türk Hava Yolları, “Ada Kıbrıs” projesinin reklam yüzü olarak oyuncu Meryem Uzerli’yi seçti. Uzerli, tanıtım filminde yer almasının yanı sıra sosyal medyada da projenin uluslararası görünürlüğüne katkı sağlayacak. Proje kapsamında Ajet, Londra Stansted-Ercan hattında uygun fiyatlı seferler başlatırken, KKTC’de turizm gelirlerinin 2026’da yüzde 50 artması hedefleniyor. Türk Hava Yolları, “Ada Kıbrıs” projesinin reklam yüzü olarak oyuncu Meryem Uzerli ile anlaştı.

Dünya çapında Türk dizilerine yoğun ilgi olduğunu, Muhteşem Yüzyıl dizisinde Uzerli’nin Hürrem Sultan karakteri ile birçok ülkede beğeni topladığını söyleyen Ahmet Bolat, ayrıca ünlü oyuncunun sosyal sorumluluk çalışmalarıyla da öne çıktığını dile getirdi. Uzerli, proje için hazırlanan tanıtım filminde yer almasının yanında sosyal medya üzerinden Ada Kıbrıs’ın küresel görünürlüğüne katkı sunacak.

Ajet, projeye destek kapsamında gidiş-dönüş 250 pounda Londra Stansted Havalimanı’ndan Ercan Havalimanı’na seferler başlatıyor. 5 Ağustos’tan itibaren yapılacak seferler İstanbul ve Ankara üzerinden gerçekleşecek.

Projenin Londra’daki tanıtımı De Vere Grand Connaught Rooms Oteli’nde gerçekleşti. Tanıtım toplantısına; Başbakan Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı ve Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Ahmet Bolat ile Ajet Genel Müdürü Kerem Sarp ve THY Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur’un da aralarında yer aldığı geniş bir ekip katıldı. Güçlü katılımla Britanya’nın başkentinde KKTC’ye ‘tam destek’ mesajı verildi.

Ünal Üstel: ZAMAN VE MALİYET AVANTAJI NEDENİYLE TURİSTLER GÜNEYİ TERCİH EDİYORDU

Toplantıda konuşan Başbakan Üstel, Kuzey Kıbrıs için lokomotif sektörün turizm olduğunun altını çizdi ve ambargolar nedeniyle Ercan Havalimanı’na havayolu bağlantısı kurulamadığını belirtti. Zaman ve maliyet avantajı nedeniyle turistlerin güneyi tercih ettiğini söyleyen Üstel, “İngiltere’deki vatandaşlarımız ve İngiliz turistler, fiyat uygunluğu ve zamanı dikkate alarak Larnaka’ya (Rum Kesimi) gidip, oradan karayoluyla KKTC’ye geçiyorlar. Ercan Havalimanı’na yurtdışından yapılan seferler İstanbul, Antalya gibi aktarmalarla gerçekleşiyor. Aktarmalı yolculuk 8-9 saati buluyor, maliyet 500-600 pounda (27-32 bin TL) ulaşıyor. O nedenle de 300 pounda Güney Kıbrıs’a yolculuk tercih ediliyor” dedi.

“ARTIK RUM TARAFINDAN UÇMAYIN, AJET’İN ERCAN’A KURDUĞU BAĞLANTILI KÖPRÜDEN YARARLANIN”

Güney kesiminin, Kuzey’de kalınmaması için baskı uyguladığını da belirten Üstel, “Turizmde bıçak kemiğe dayanmıştı” sözleriyle projenin önemine dikkat çekti. Üstel, “Dünyanın uyguladığı ambargolar zorlasa da Türkiye Cumhuriyeti bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı, bırakmıyor” ifadelerini kullandı.

Üstel konuşmasında İngiltere’de 400 bin KKTC’linin yaşadığını, bu nedenle kampanyanın büyük önem taşıdığını vurguladı. Sonrasında da İngiltere’deki KKTC vatandaşlarına seslendi: “Ajet’in kampanyası, Rum tarafı üzerinden yolculuk bağımlılığınızı bitirecek. Artık Rum tarafına uçmayın, Ajet’in Ercan Havalimanı’na kurduğu bağlantılı köprüden yararlanın.”

AHMET BOLAT: İSTANBUL-KKTC UÇUŞUNA 6 BİN TL TAVAN FİYAT UYGULAMASINI BAŞLATTIK

Prof. Dr. Ahmet Bolat ise konuşmasında Kuzey Kıbrıs’a destek kapsamında önce İstanbul-KKTC uçuşuna 6 bin lira tavan fiyat uygulaması başlattıklarını hatırlattı, sonrasında Kuzey Kıbrıs vatandaşı olan şehit ve gazi yakınları ile gazilere yüzde 50 indirim kampanyası açıkladıklarını dile getirdi. Bolat, üçüncü hamlenin Londra’dan uçuşlar olduğunu belirterek Kıbrıs’a desteğin bilet fiyatı ile sınırlı kalmayacağının altını çizdi. Bolat, “Türkiye’deki “Hizmet İhracatçıları Birliği”nin benzeri KKTC’de sayın Başbakan Ünal Üstel’e bağlı kurulacak. Ülkemizdeki Hizmet İhracatçıları Birliği, bu konuda KKTC’ye mentorlük yapacak. Birlik devreye girince daha planlı adımlar atılabileceğine inanıyorum” dedi.

FİKRİ ATAOĞLU: HEDEF TURİZMDEN 3 MİLYAR DOLAR GELİR

Projedeki hedefleri KKTC Başbakan Yardımcısı ve Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu paylaştı. Halen 2 milyonu karadan 2 milyonu da havadan olmak üzere yılda 4 milyon turistin adaya geldiğini söyleyen Ataoğlu, “2026’da bu rakamı 6 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. Yıllık 2 milyar dolar olan turizm gelirimizde de yüzde 50 artış bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Başa dön tuşu